loading...
علم 24
میثم بازدید : 32 یکشنبه 12 بهمن 1393 نظرات (1)

 

کمباین

نام کمباین موقعی به وجود آمد که عملیات چیدن محصول و خرمن کوبی ، که بعدا تمیز کردن هم به آن اضافه شد،در یک ماشین کامل و واحد انجام گرفت.کمباین های امروزی ماشین هایی هستند که در شرایط مختلف محصول و مزرعه،به منظور برداشت ،کوبیدن ،جدا کردن و تمیز کردن تمام دانه ها به کار برده می شود.گر چه بسیاری از مردم کمباین را می شناسند ، اما تعداد معدودی با طرز کار این ماشین آشنا هستند.

انواع کمباین ها

کمباین های جدید در اندازه های گوناگون و متعددی وجود دارند. تکنولوژی جدید ، ماشینی عرضه کرده است که بسیار انعطاف پذیر است ، یعنی کمباینی که می تواند بسیار از انواع محصولات با شرایط متفاوت را در شرایط مختلف مزرعه برداشت کند.

کمباین ها را می توان به دو دسته مهم تقسیم بندی کرد:

  1. کمباین های خودرو
  2. کمباین های کششی

در اینجا به بررسی کمباین های خودرو که متداول ترین نوع کمباین های امروزی هستند می پردازیم.

کمباین های خودرو

کمباین خودرو طوری تکامل یافته است که کم و بیش واحدی کامل باشد . موتور پر قدرت آن می تواند قدرت زیادی برای راندن ماشین در ناهموارترین مزارع به وجود آورده ، قدرت مورد نیاز دستگاه های خود را تامین کند و محصولات را با عملکرد بسیار زیاد برداشت نماید.

کمباین های خودرو بر اساس محل استفاده به دو دسته کمباین های دشت و کمباین های تپه تقسیم بندی می شوند.

کمباین دشت

کمباین های دشت که مخصوص زمین های مسطح ساخته می شوند ، به وسیله یک اکسل محرک ثابت حمایت می گردند. موقعی که این کمباین در زمین های نا هموار و شیب دار کار می کند، واحدهای جدا کننده و تمیز کننده نیز با شیب زمین کج می شوند.گرچه واحد های تمیز کننده و جدا کننده تا حدودی می توانند در شیب به کار عادی خود ادامه دهند ،اما در صورتی که کمباین بیش از حد کج شود ، محصول برداشت شده، در سمتی از کمباین که پایین تر قرار گرفته است، جمع می گردد.این وضعیت باعث کاهش کیفیت عمل جدا کردن و تمیز کردن محصول می شود.

کمباین تپه

کمباین تپه ای به وسیله اکسل لولایی حمایت می شود ، به طوری که در موقع کار در تپه ها برای تغییر شیب تنظیم می گردد. واحد های کوبنده ، جدا کننده و تمیز کننده به طور خودکار در شیب های تا 45 درصد تراز می شود. با تراز نگه داشتن واحدهای کوبنده ، جدا کننده و تمیز کننده ، عمل جدا کردن و تمیز کردن با حداکثر بازدهی انجام می گیرد.زیرا مواد به طور یکنواخت در قسمت های یاد شده پخش می شود.

وظیفه یک کمباین چیست؟

هدف اصلی استفاده از کمباین ، به دست آوردن دانه از محصول ، با حداقل دانه های صدمه دیده و حداقل تلفات است.تمام کمباین ها 5 عمل اصلی زیر را انجام می دهند:

  1. برش و تغذیه
  2. کوبیدن
  3. جدا کردن
  4. تمیز کردن
  5. جابه جا کردن

که هر کدام از این اعمال توسط واحد های جداگانه و با مکانیزم های متفاوت انجام می گیرد ، که در پست های آینده به بررسی تک تک واحد ها خواهیم پرداخت.

میثم بازدید : 26 یکشنبه 12 بهمن 1393 نظرات (0)

تراکتورهای زراعی جز کلیدی مکانیزه کردن کارهای زراعی را تشکیل می دهند،تراکتورها توان لازم را برای ماشین های که زمین را شخم میزنند،محصول را می کارند ،علف های هرز را کنترل و محصول را برداشت میکنند فراهم می آورد.سه هدف اولیه مکانیزه کردن کار زراعی عبارت اند از:

» کاهش دادن دشواری کار زراعی

»افزایش دادن بهره وری کارگران زراعی

»افزایش دادن کیفیت کار زراعی و امکان انجام آن در کمترین مدت زمان و به موقع

یک قرن پیش کارهای زراعی به قدری طاقت فرسا و دستمزد آنقدر پایین بود که خیلی ها عقیده داشتند از زندگی زراعی باید گریخت.

مکانیزاسیون

یک انسان بزرگسال زمانی که به طور دائم کار کند می تواند به ازای هر ساعت150 وات توان تولید کند یا 15/ کیلووات ساعت انرژی تولید کند. یک تراکتور دیزل خوب می تواند به ازای هر لیتر سوخت 3 کیلو وات ساعت انرژی تولید کند. پس انسانی که به عنوان منبع توان کار می کند تنها با 05/ لیتر سوخت دیزل به ازای هر ساعت برابری میکند.اگر ارزش هر لیتر سوخت 1 دلار باشد ارزش یک انسان به عنوان یک منبع توان به ازای هر ساعت فقط 5 سنت خواهد بود.

مکانیزاسیون به کارگران این امکان را میدهد که از زندگی طاقت فرسا و کم درآمد با کوششی فراتر از آنچه ماهیچه هایشان می توانند انجام دهند رهایی یابند...و کارهای زراعی را سر وقت و با کمترین سختی به اتمام برسانند...


منبع:توان موتور و تراکتور کارول ایی گورینگ

ترجمه: دکتر رنجبر،دکتر حمید رضا قاسم زاده،مهندس شهاب داودی

میثم بازدید : 27 شنبه 11 بهمن 1393 نظرات (0)

هدف رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم تأمین و تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد به منظور انجام امور فنی مرتبط با کشاورزی است. این امور شامل طراحی، تولید ماشین‌های کشاورزی، بررسی سازگاری ماشین‌های وارداتی و آموزش امور فنی به تعمیرکاران و حتی صاحبان ماشین‌های گوناگون است. هدف اصلی آموزش دانشجویان فراگیری کامل در مورد قسمت‌های مختلف ماشین‌های کشاورزی است. با توجه به تولید، واردات و مونتاژ این ماشین‌ها در کشور دانش آموختگان می‌بایست بتوانند در کلیه امور نقش اصلی را ایفا کنند تا از ورود ماشین‌های بی ­کیفیت به مزارع و سایر عرصه‌های کشاورزی جلوگیری شود.

این رشته تا پیش از آزمون سال 93 تحت عنوان «مکانیک ماشین های کشاورزی» شناخته می شد، اما از سال 93 به بعد به نام «مهندسی مکانیک بیوسیستم» با سه گرایش طراحی و ساخت، انرژی های تجدیدپذیر، فناوری پس از برداشت تغییر کرد.

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 16
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 14
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 15
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 19
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 27
  • بازدید ماه : 31
  • بازدید سال : 82
  • بازدید کلی : 2,541